Üretim Hatları

Isıcam ve Giydirme Cephe Camları Üretim Hatları

Gürsan Cam tesislerinde, ısıcam üretimi bilgisayar ortamında kontrol edilen makinalarda, uzman personel denetiminde TSE-EN standartlarına uygun olarak imal edilmektedir.

Isıcam kenar dolgu malzemesi (Thiokol, Poliüratan ve Silikon) titizlikle çekilerek mükemmel sızdırmazlık sağlanmaktadır.

Isıcam’ın ilk yalıtım maddesi butil, ısı yalıtım çıtasının her iki tarafına otomatik makinalarda çekilerek, iki camın arasına kuru hava hapsedil- mektedir.

Kalınlıklarına göre değişik ebat ve şekillerde hazırlanabilen çıtalar, nem alıcılar doldurulduktan sonra köşe klipsleriyle birleştirilir. Müşterinin iste- ği üzerine özel siparişlerde köşe bükümlü profiller kullanılmaktadır.

Bombeli Isıcam, Temperli ve Lamine Isıcam, Frit Baskılı Isıcam, İklim Kontrollü Isıcam, Kademeli Isıcam, Bonding İşlemi ve gaz dolum işlemi yapılmaktadır. Firmamız Trakya Cam A.Ş. patenti ile ısıcam üretimini gerçekleştirmekte ve 10 yıl garanti vermektedir.

Lamine ve Balistik Cam Üretim Hatları

PVB Lamine Film

Lamine Cam, özel şeffaf bağlayıcı filmler yardımıyla iki veya daha fazla cam plakaların ısı ve basınç altında birleştirilmesi ile üretilir. Kırılma sonrasındaki cam saçılmaları ve cisimlerin geçişine karşı direnci nedeniyle gerek insan sağlığı, gerekse hırsızlık ve saldırı benzeri güvenlik sorunlarının beklendiği yerlerde yaygın bir kullanım potansiyeline sahiptir.

Lamine Cam, normal camlardaki şeffaflık ve geçirgenlik özelliklerini de- ğiştirmez, kullanılan bağlayıcı filmlerin optik özellikleri ile camın optik özellikleri birbirine yakındır.

Akustik lamine camlar, aynı zamanda ses izolasyonu özelliğine sahiptir.

Lamine Cam, renkli ve renksiz polivinil butiral (PVB), EVA, PU bağlayıcı filmlerle üretilmektedir. Bunun yanısıra Lamine Cam, gerektiği takdirde temperli cam kombinasyonlarıyla birleştirilerek yalıtım üniteleri bünye- sinde yer almaktadır.

Eva Lamine Film

EVA (etilen vinil asetat) neme dayanıklı delaminasyon riski düşük olan özel bağlayıcı filmdir. Şeffaf, beyaz, opak, mavi, kırmızı, yeşil vb. renkler- de mevcuttur. EVA film ile üretilen lamine camların arasına metal levha, kumaş, basılı materyal...vs. kullanılarak dekoratif cam paneller üretmek mümkündür.

 

Sıvı Laminasyon (Reçine PS, PU)

İki cam arasına renkli veya şeffaf sıvı reçine enjekte edilerek oluşturulan laminasyon işlemidir.

Maksimim PVB düz lamine cam üretimi 6000x2500 mm ebadındadır.

Temperli Cam Üretim Hatları

Gürsan Cam tesislerinde büyük bir titizlik ve başarı ile yapılan temperleme işlemi; camların yumuşama noktasına  yakın bir dereceye kadar ısıtılıp, hızla soğutulması ile cam yüzeyine mukavemet kazandırılması işlemidir.

Isıl işlemsiz camlara göre yaklaşık 5 kat daha dayanıklı olan temperli camlar kırıldığı zaman zar büyüklüğünde keskin köşeleri olmayan par- çalara ayrılarak yaralanma riskini azalttığından güvenlik camı olarak kul- lanımı uygundur. Temperleme, camın ısıl gerilimlere karşı direncini de arttırır. Temperlenmiş cama herhangi bir kesim, delik delme, kenar ve yüzey işlemi yapılamamaktadır.

Kullanım Alanları

Emniyet amaçlı özel cam uygulamaları, mobilya camları, dış cephe giydirme camları, vitrin ve güvenlik arzeden camlar, başüstü camları, duşkabin camları ve cam kapılar, korkuluk camları, aydınlatma camları, durak camları, beyaz eşya sektöründe kullanılan camlar... vb.

Serigrafi Emaye ve Dijital Cam Baskı Üretim Hatları

Gürsan Cam tesislerinde, emaye baskılı serigrafik cam üretimleri bilgisayar ortamında kontrol edilen makinelerde, deneyimli personel tarafından büyük bir titizlik içinde gerçekleştirilmektedir.

Serigrafi-ipek baskı tekniği ile emaye boyanın farklı desenler oluşturacak şekilde cam, kağıt, kumaş gibi yüzeylere aktarılması işlemidir. Cam, serigrafi yöntemiyle boyandıktan sonra temperlenmekte, böylece boya camın yapısına işleyerek resmin mekanik ve kimyasal etkilere karşı dayanıklı olması sağlanmaktadır.

Kişisel estetik tercihler doğrultusunda seçilen geometrik şekillerin veya resimlerin serigrafi yöntemiyle cama aktarılması, kısmen güneş kontrol amacıyla kullanılabilmesine imkan tanımaktadır. Serigrafi yöntemiyle bo- yamada farklı renkli camlar kullanılabilmektedir. Şirketimizde maksimum 3000 mm x 2400 mm ebadına kadar emaye baskılı boyalı cam, serigrafik boyalı cam ve panolar üretebilmektedir.

Kullanım Alanları

Yapılarda cephe kaplamalarında, duş kabinlerde, kapı ve iç bölme camı olarak kullanılabilir.

Cam İşleme Üretim Hatları

Cam Makineleri

  • Balık Sırtı ve Düz Rodaj Makinesi Şekilli (CNC) Rodaj Makinesi
  • Çift Taraflı Rodaj Makinası
  • Delik, Kanal Açma ve Bizote Makinaları

Temper öncesi camların kenar rodaj işlemi özel olarak tasarlanmış düz ve şekilli CNC makinalarda, eğitimli personelimiz tarafından Gürsan Cam tesislerinde TSE- EN standartlarına uygun olarak yapılmaktadır.

Çapak Alma (Pah işlemi)

Cam kenarlarının ve köşelerinin dik zımpara maki- nalarında el kesmeyecek düzeyde kenar temizliği ve düzeltme işleminin yapılmasıdır.

Düz ve Açılı Rodaj

Cam kenarlarının ve köşelerinin düz ve açılı olarak elmas disklerle taşlanarak parlatılmasıdır.

C Rodaj

Cam kenarlarının yay biçiminde ( Balık Sırtı) elmas disklerle taşlanarak parlatılmasıdır.

Bizote

Cam ve ayna kenarlarının rodaj işlemi sonrasında düz, şekilli ve 45 derece açılı olarak seryum oksit ile işleme tabi tutularak parlatılmasıdır.

CNC İşleme

Teknik resime göre, CNC makinelerde, otomatik olarak delme, rodaj ve kesim işlemleri yapılmaktadır.

Gürsan Cam tesislerinde, cam kapılar, lavabo tezgahları, şekilli masa camları, bazı mobilya camları gibi de- koratif ve endüstriyel cam ürünlerinin işlenmesi CNC cam işleme makinelerinde gerçekleştirilmektedir.

Delik

Cam kapılar, cam paneller üzerindeki vida ve kulp deliklerinin delinmesi işlemi CNC tezgahlarda gerçek- leştirilmektedir. Bu aşamada, camlar farklı çaplardaki matkap uçlarıyla havşalı ve havşasız olarak delinmek- tedir. Özellikle, temperleme işlemine tabi tutulacak de- likli cam levhalarda teknik prosedüre uyulmaktadır. Bu konuda camın kalınlığı, ebatları ve deliğin çapı dikkate alınarak, cam levhanın kenarları, köşeleri ve deliklerin birbirine göre konumları belirlenmektedir.

 

Kanal Açma

Cam yüzeylerinde dekoratif şekiller oluşturmak amacıyla yapılan işlemdir.

Menteşe ve Kilit Oyguları Açma

Cam kapılar üzerinde menteşe ve kilit montajı yapıl- ması amacıyla freze işlemine tabi tutularak oygular açılmasıdır.

Tam Otomatik Düz Cam ve Lamine Kesim Hatları

Gürsan Cam fabrikalarında camların kesim işlemi CNC kontrollü ve tam otomatik kesim masalarında yapılmaktadır

Lamine cam kesimi, özel bir deneyim ve ekipman gerektiren bir süreçtir. Gürsan Cam tesislerinde lamine cam kesimi, düz cam kesiminde olduğu gibi bilgisayar ortamında hazırlanmakta ve son teknolojiye sahip kesim masalarında gerçekleştirilmektedir.

Sektörün ihityacına yönelik her boyutta ve her kalitede cam, istenilen ölçülerde son teknoloji ürünü kesim makinalarında eğitimli çalışanların kontrolünde kesilerek müşterilerin hizmetine sunulmaktadır

Maksimum Ebat : 6000x3200 mm
Minimum Ebat : 50x50 mm
Maksimum Kalınlık : 19 mm
Minimum Kanlınlık : 2 mm

Şekilli ve şablonlu cam kesimleri hat üzerinde otomatik olarak yapılmaktadır.

 

 

TOP